Vad du kan besöka i sydvästra Sverige

Vissa delar av Sverige är helt klart lite roligare att besöka än andra, särskilt under vissa årstider. Sydvästra Sverige är otroligt fint på sommaren och det finns ett antal olika saker du kan göra och platser du kan besöka.

Göteborg är så klart en av Sveriges största städer och här hittar du shopping, nöjesliv och restauranger i världsklass. Det är ett perfekt tillfälle att testa fisk och skaldjur färskt från havet och se för egen del hur gott det kan vara. Du kan också besöka Liseberg, en Sveriges roligaste nöjesparker (och så klart den största). Här finns otaliga åkturer som passar alla åldrar – från karuseller för små barn till åkturer för den som verkligen vill testa sin gränser. Under vintern kan du besöka julmarknaden som är otroligt mysig men det är på sommaren som Göteborg är som finast. Det är dessutom nära till andra orter i närheten som är värda ett besök.

Missa inte kusten i västra Sverige. Om du bilar runt har du fördelen att du kan besöka så många olika platser du vill längs vägen och på det viset kan du upptäcka små orter och sevärdheter som du annars skulle missat. Västra Sverige har många fornlämningar och andra historiska sevärdheter som ger en fantastisk inblick till livet i Sverige för hundratals (eller till och med tusentals) år sedan. Bara resan från Göteborg till kusten erbjuder många chanser att besöka en unik plats även om det inte är långt med bilen.

Missa heller inte alla badplatser om du är i området under sommaren. Det finns både badplatser vid havet och många fina sjöar där du dessutom kan njuta av andra bekvämligheter. Varför inte planera en riktig dagsutflykt med hela familjen vid en sjö där ni kan grilla eller till och med campa över natten. Många badplatser har annars kiosk så att ni åtminstone kan svalka er med en god glass.

Om ni gillar att bila kan ni kanske göra en ordentlig resa och köra från Göteborg till Malmö, eller någon annan stad i södra Sverige. Då får ni verkligen chans att se så mycket av området ni bara kan. En bilsemester kan vara hur rolig som helst även om ni har små barn.Det kan dock vara värt att spendera lite extra på en hyrbil om ert vanliga fordon är litet. För att resa så bekvämt som möjligt i bil kan det vara skönt att ha lite extra utrymme och njuta av en fräsch hyrbil.