Upptäck Sverige med bilen

Sverige är ett land med mycket att erbjuda – både stora städer där du kan njuta av shopping eller nöjesliv och charmiga småstäder och byar. Det roligaste med en bilresa är att du kan se dig omkring mycket mer än du annars kan. Upptäck små orter längs vägen och se vad de har att erbjuda. Ofta är det mycket mer än du tror! Vissa platser passar kanske bättre att besöka på sommaren än vintern och vice versa. Västkusten är till exempel otroligt fin på sommaren då du kan njuta av små sjöar och badplatser i varmt väder. På vintern är norra Sverige vackert och fullt av chanser till aktiviteter som skidåkning och skridsko.

Självklart är det viktigt att du kör försiktig när du bilar runt Sverige. Se alltid till att du följer väglaget och saktar ned lite extra om det är blött eller is på vägen. Kolla också upp vart du vänder dig om du behöver en mekaniker på vägen. Det är så klart inte information du vill behöva men om något händer är det skönt att veta vem du ska ringa. Det finns inte täckning för mobilen överallt så ha en lista i handskfacket.

Förhoppningsvis kör du inte på vilt längs vägen utan kan istället se djur som älgar i deras naturliga miljö. Det erbjuds älgsafari på olika platser i norra Sverige där du kan åka med scooter eller till och med häst och släde i skogen. Det är en fin upplevelse och en chans att se djur som är unika för Sverige i ett riktigt vinterparadis.

Häst och släde är en upplevelse i sig själv och ger dig chansen att se vintern från ett otroligt perspektiv. Häst och vagn är så klart versionen du väljer om sommaren och det är en aktivitet som passar hela familjen. Det finns ofta i samband med djurparker och det är perfekt för småbarn som bara älskar att klappa djur som getter och hästar i parker. Det behöver inte vara mer exotiskt än så för att hålla ungarna glada. Om du är en lite mer aktiv typ kanske du vill besöka ett fint naturområde där du kan promenera längs fina vandringsleder och se Sveriges unika natur.

När du planerar din nästa semester bör du överväga en bilsemester i Sverige där du bilar runt och ser delar av landet du missar om du flyger. Besök oupptäckta juveler i form av charmiga småstäder som är lika fina året runt.