Contact

Vad vi vill åstadkomma här

Det här är en blogg som vill göra vad vi kan för att främja säkert och tryggt bilkörande. Vi skriver om hur du kan köra för att vara lite tryggare där ute på vägarna men också om varför det är värt din tid att bila runt Sverige. Så länge du gör vad du kan för att köra så säkert du kan är det roligt att bila och när du vet vart du ska vända dig om något händer behöver du inte oroa dig utan kan köra lugnt. Här skriver vi om regioner där olyckor ofta händer och vilka djur som ofta är inblandade i viltolyckor så att du enkelt kan vara lite extra försiktig när du befinner dig i dessa områden.

Rådjur och vildsvin är de mest vanliga djuren som bilister kör på längs de svenska vägarna så det innebär så klart att många viltolyckor sker i områden där dessa är vanligast, det vill säga i områden där det finns stora skogsområden där de kan röra sig fritt. Det krångliga med dess djur är dock att de kan finnas i mer centrala områden också. Rådjur kan till och med finnas nära områden i förorter och dylikt. Särskilt tidigt på morgonen kan de finnas ute nära vägen så det är viktigt att du håller ögonen öppna även om det är tidigt på morgonen.

När du har rätt information är det lätt att veta vart du ska vända dig och vad du kan göra om du skulle köra på ett djur när du är ute och bilar. Det betyder att du kan ta dig ut i Sverige med bilen utan oro och upptäcka vad Sverige har att erbjuda. Det finns många fina områden att besöka utan att du behöver lämna landet eller spendera massor på en dyr semester med flygbiljetter och allt annat det innefatta. Istället kan du helt enkelt packa bilen och köra några timmar till en otrolig sevärdhet. Du kanske till och med vill se djuren du riskerar att köra på och då gäller det verkligen att du har rätt information eftersom du förmodligen är i ett område där de är vanligt förekommande. Du hittar uppdaterad officiell information här: viltolycka.se.

Genom att främja säkerhet kan vi på samma gång främja turism inom Sverige och beskriva olika områden och platser du kan besöka med bilen. På det viset kan du också hitta information om hur du kan semestra på en budget och ändå hitta underhållning och fina hotell på vägen. Det behöver inte vara dyrt att ha roligt, så läs vidare på vår blogg om vad du kan göra för att köra så tryggt som möjligt på din upptäcktsresa.

Vi skriver många olika artiklar, både om hur du undviker olyckor på vägen och kör så säkert som möjligt men också vad du kan göra när du är ute på din resa för att ha så roligt som möjligt och verkligen uppleva en drömsemester även om du inte har så mycket pengar att spendera.

Läs vidare och kör försiktigt.

[contact-form-7 id=”19″ title=”Untitled”]